Meijendel NS wandeling

Woensdag een dagje treinen en wandelen, gezien het redelijke weer besloten we om nogmaals de NS wandeling Meijendel af te leggen.

In dit gebied is van alles te beleven een mooie variatie in de natuur door de Groene long van Den Haag , het Haagse Bos wat een verbinding heeft met de landgoederen van Wassenaar.

Via Huis ten Bosch het koninklijk vaandel hing in de top en onze koningin was dus in de residentie aanwezig, een toegangshek belette ons om even naar binnen te gaan om gezellig koffie te drinken.

We lopen gedeeltelijk de route over het Marskramerpad wat overgaat in het Hollandskustpad, inmiddels lopen we in de buitenplaats van Clingendael, helaas in dit jaargetijde geen bloeiende rododendrons.

Wel veel kabaal in de bomen van de Halsbandparkieten, hier nemen we even pauze in het winterzonnetje is het hier genieten van de rust.

We lopen nu richting Meijendel hier is genoeg te beleven ook in de winter.

Heerlijk uitwaaien in de duinen al wandelend lopen we via bochtige, stijgende en  dalende paden  richting het bezoekers centrum en het theehuis.

Het bezoekerscentrum is pas vernieuwd hier is een mooi overzicht wat er in dit gebied zoals de functies van het duin, de planten, de dieren en de waterwinning.

Na een korte pauze vervolgen we onze weg richting Wassenaar inmiddels geeft de gps bijna 10 km aan dus nog twee te gaan.

Het gebied is goed toegankelijk gemaakt door de beheerders Stichting Het Zuid-Hollands Landschap en Duinwaterbedrijf Zuid-Holland.

We lopen nu nog ongeveer 1 km over het Hollands Kustpad om daarna de afslag te nemen naar Wassenaar, hier onderweg nog een paar leuke soorten paddenstoelen en Korstmossen.

Het laatste gedeelte lopen we door Wassenaar via de Meijendaalseweg en de Berkenlaan lopen we naar de bushalte de Kievit de gps geef 14 km aan, terwijl we uitgingen van 12 km.

Met bus 43 van Veolia worden we comfortabel naar Den Haag CS gebracht een mooie dag in Meijendel.

Meijendel-NS-wandeling-14-KM

IMG_4149

Huis ten Bosch

IMG_4152

Hier wordt aan de vogels gedacht.

IMG_4163

IMG_4169

IMG_4173

IMG_4183

IMG_4185

IMG_4187

IMG_4188

Wassenaar

Advertenties

5 gedachtes over “Meijendel NS wandeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s