Radio Kootwijk natuurwandeling

Deze week een paar dagen genoten van mooie wandelingen over de uitgestrekte weidse vlakten van heidevelden en zandverstuivingen van de Veluwe.
Het weer zat niet mee deze week somber, wind en miezer maar dat weerhield niet om toch een paar mooie tochten te maken zoals over Deelerwoud, bossen van Hoenderloo, Planken Wambuis en vandaag een wandeling van 13 km rond het gebouw van het voormalige zendstation radio Kootwijk
Het hart van de Veluwe kent een grote open, weidse vlakte. Het Kootwijkerzand bestaat uit zand en heide en een heel bijzonder element: het monumentale zendstation Radio Kootwijk.
Vandaag zijn we gestart met de wandeling bij de parkeerplaats van Hoog Buurlo we lopen de rode route tevens staat deze route op mijn Garmin dus foutlopen is nagenoeg onmogelijk.
We lopen de route met de klok mee met als middelpunt Radio Kootwijk wat nagenoeg de hele wandeling in beeld blijft, het eerste gedeelte gaat voor een groot gedeelte door een gevarieerd oud bos.
Het hart van de Veluwe maken de bomen van Nederlands grootste bosgebied opeens plaats voor een groot open gebied van heidevelden en zandverstuivingen: het Kootwijkerzand.
Met een oppervlakte van 700 hectare is het Kootwijkerzand de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa.
Ondanks het sombere weer en af en toe een paar spetters maakte dit gebied een grote indruk, we vroegen ons af wat zou het hier geweldig zijn met vogels in het voorjaar en in de zomer met vlinders.
Een gebied waar ik zeker nog een keer hoop terug te keren, en ook een fantastisch gebied om een met de mountainbike rond te toeren.
Een wandeling van 13 km.
DSC_9610
DSC_9611
DSC_9618
DSC_9634
DSC_9636
Wandeling Kootwijk 13 km 08-12-2012
Advertenties

7 gedachtes over “Radio Kootwijk natuurwandeling

  1. Een gebouw dat er eigenlijk niet past, zo groot, zo beton, zo pompeus. Doet me aan de Koude Oorlog denken, maar juist daarom heeft het wel weer wat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s