Afrikaanse Woestijngrasmus in de polder bij Alphen aan den Rijn

Een bizarre ontdekking van  een Afrikaanse Woestijngrasmus.

Via de nieuwsbrief van Adrie de Groot had ik gewoon kennis genomen van deze heel bijzondere mooie waarneming in de polder Gnephoek boven Alphen aan den Rijn.

Gewoon veel respect dat hij deze waarneming op het moment van de ontdekking om deze niet wereldkundig te maken, zijn argumenten waren  in het belang van de vogel en het kwetsbare gebied.

Maar bij het uitkomen van de nieuwsbrief is de vogelwereld toch in rep en roer gekomen een dwaalgast die nog nooit is waargenomen in Nederland en omliggende landen.

Na wat speurwerk van lokale vogelaars die bekend zijn in dit gebied is de vogel op 26 november weer terug gevonden, en met wat overleg met de eigenaren van de weilanden is er toestemming verleend om ook de overige vogelaars de gelegenheid te geven om deze Afrikaanse Woestijngrasmus te bewonderen.

Donderdagmorgen met een paar vogel vrienden richting Alphen aan den Rijn vertrokken, met wat oponthoud door files zijn we rond 10.00 uur bij de plaats van de dwaalgast.

Het is nog een hele toer om bij de plaats te komen waar de Afrikaanse Woestijngrasmus te zien is, via een paar hekwerken en balken over sloten en een drassig weiland komen we op de plaats van deze mega ontdekking.

_DSC6769

_DSC6773

_DSC6795

_DSC6762

IMG_5465

4 gedachtes over “Afrikaanse Woestijngrasmus in de polder bij Alphen aan den Rijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s