Westkapelle Vogelkijkhut

Vrijdagmiddag een bezoek naar de vogelkijkhut op de zeedijk bij Westkapelle, op Waarnemen.nl had ik gezien dat hier al een paar dagen een groep Sneeuwgorzen aan het fourageren waren in de omgeving van de vogelkijkhut. Het was droog toen we van huis vertrokken ditmaal met de auto gezien de slechte weersvoorspelling voor vandaag, het was op de zeedijk bar en boos slagregens met een zuidwesten storm van 7/8 bft. Al snel zag ik een groep van 12 Sneeuwgorzen fourageren op de grond tussen de schelpen en het gras, regelmatig werden ze door een windvlaag verstoord en zochten ze weer een andere plek op. In Nederland is de Sneeuwgors een doortrekker in het najaar en een wintergast voornamelijk langs de kust. Vanuit de auto aan de Panoramaweg konden we de groep goed observeren, alleen kan het kortstondig parkeren op deze plaats mij nog wel een boete opleveren, ik werd aan de achterzijde kortstondig geobserveerd door een politieauto. Ze zijn niet buiten hun schuilhut geweest vanwege de weersomstandigheden, hopelijk is mijn inschatting van hun dienstijver niet juist en waren het ornithologen in diensttijd.

 

 

 

 

 

 

 

 

13 gedachtes over “Westkapelle Vogelkijkhut

  1. Draver, prachtige foto’s en wat een driftig vogeltje. Volgens mij hebben ze hun "zomerpak" nog aan. Heel apart Draver, mooie waarneming. Succes vanmiddag, heerlijk over de "zuudbevelandse dieken hollen!! Icarusblauwtje.

  2. Oh, op die link in de reactie op Aad is de vogel heel goed van dichtbij te zien.
    Ik kende de vogel niet, en had deze ook niet kunnen thuisbrengen àls die zich al in mijn omgeving zou laten zien. Ik kan me voorstellen dat je ze wilde spotten bij jou in de buurt, nu ze er even zijn.
    Hartelijke groet, Coby

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s